Kisfaludy Zsófia

Kezdőoldal / Kisfaludy Zsófia

Művészcsaládból származik, gyermekkorától kezdve zongorázott, kórusban énekelt és jazz-balettezett. A gimnázium után közgazdásznak tanult a Budapesti Gazdasági Főiskola kereskedelem-marketing szakán, majd a diplomaszerzés után -éles váltással- felvételt nyert a Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola, Zenés színész szakára, ahol 2013 júniusában végzett. 2016-2019 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt, drámainstruktor – színjátékos szakon. Itt diplomamunkája a Hasadt Gyöngyszem című zenés monodráma volt, amely saját adaptáció Daniel Keyes: Az ötödik Sally c. regénye alapján. 2021-ben Színháztudomány mesterszakon szerzett diplomát a Károli Gáspár Református Egyetemen.

2013-tól a Budapesti Operettszínházban, a Madách Színházban, a Turay Ida Színházban, valamint a Győri Nemzeti és a Békéscsabai Jókai Színházban játszott vendégművészként.

Jelenleg a Soproni Petőfi Színház társulatának tagja.

Fontosabb szerepei:

Cabaret – Sally Bowles; My Fair Lady – Eliza Doolittle; Bál a Savoyban – Daisy Parker; Doktor Zsivágó – Lara Antipova; Macskák – Bombalurina; Valahol Európában – Suhanc; Bob herceg – Annie; István, a király – Réka, Gizella; Ének az esőben – Lina Lamont; Ördögölő Józsiás – Dilló tündér; A Szépség és a Szörnyeteg – Belle, a Szépség, valamint Madame Pottine, a Teamama